Investere i gull og sølv

Den store gullkjøpsguiden

I disse usikre dager begynner flere og flere folk å investere i gull som en sikkerhet. Gull har alltid vært en verdsatt vare på alle verdens marked og er lett gjenkjennelig for de fleste på denne jord. Det er allikevel mange som ikke er klar over alt som må tenkes på når det gjelder gullhandel og hvilke spørsmål man burde stille seg når man går til innkjøp av det edle metallet.

Hvem kjøper gull?

Når du tenker på kjøp av gull, så tenker du kanskje på den typiske overlevelsespersonen som forbereder seg på det som ser ut for dem som den uunngåelige kollapsen av samfunnet. Men gull er en investering som er noe av det mest robuste du kan gjøre. Gull har reelt sett ingen forringing og er verdsatt av de fleste økonomiske systemer som noe alle kan stole på som en valuta. Det er kanskje derfor også at nettopp slike personer trekkes til den type handel.

De som kjøper gull i dag er de som vil søke en sikker investering som ikke har en stor risiko. Valutaer, aksjer og eiendom kan synke og stige i verdi. Det er derfor mange selskaper nå kjøper opp gull fra privatpersoner som er villig til å veksle inn sin investering for lettere valuta på grunn av situasjonen de er i.

Hvor kan man kjøpe gull i Norge?

Det finnes mange steder hvor man kan investere i gull. Det mest tradisjonelle stedet er jo gullsmeder. Viktigst å huske da er at gullsmeden har de rette mesterbrevene. I tillegg så betaler man også for arbeidet som utføres og ikke bare verdien på smykket som man kjøper. Derfor kan det kanskje ikke være en så god investering. Man kjøper vel heller smykker for kunsten og for å gi til dem man setter pris på.

Om man skal kjøpe gull til investering, så kan gullmynter være det rette. Gullmynter kan kjøpes på mange forskjellige steder, over nettet via diverse utsalgssteder, auksjoner og mynthandler er de vanligste forhandlerne. Det som er viktig å huske da er at man sjekker hvordan firmaets rykte er, eller ryktet til den individuelle selgeren er, for å unngå at investering din blir mindre enn det du hadde håpt på.

Man kan også investere i gull som blir lagret hos forhandleren, litt som å investere i et fond. Risikoen rundt det er at du ikke har gullet fysisk under din kontroll og at du er nødt til å stole på at forhandleren faktisk har det gullet til å dekke verdien som er investert. Så lenge noe har verdi, så vil alltid noen prøve å rigge investeringer til sin fordel.

Hvorfor kjøpe gull?

Gull fascinert mennesker så lenge mennesket har skrevet ned historien sin. Det elementet har en nesten magisk effekt på oss som en art og vil mest sannsynligvis alltid ha en sterk verdi hos oss. Edle metaller er derfor alltid et veldig godt investeringsutgangspunkt. Om man ser på hvordan finansmarkedet gjennom tidene har utviklet seg, så er gull inflasjonssikkert, eller i hvert fall så nærme man kan komme. Det vil ikke gi noe voldsom avkastning, slik som spekulasjon på andre verdier, men det er en stabil måte å sikre seg for en eventuell krise.

Nå om dagen er det også mange som opplever at deres formue ikke øker i takt med inflasjonen, så derfor kan det være smart å kjøpe inn gull om du vil ha en verdi som ikke forringes og alltid vil være mulig å veksle inn i mer akseptabel valuta.

Hvordan kjøper man gull?

Det er mange forskjellige måter man kan gå fram på for å tak i gull i disse dager. Du kan oppsøke nettet for å finne forhandlere som er villig til å både selge og kjøpe gull og gull kommer også i mange formater, men de vanligste er gullbarrer, mynter og smykker.

Smykker er nok den vanligste kilden for kjøp av gull, men da betaler man ofte for mer enn bare investeringen. Om det derimot er snakk om antikke smykker, så kan verdien også styrkes over tid. Nyere smykker har en tendens til å falle i verdi i forhold til moten og hvem som har lagd dem. Smykker får man kjøpt overalt, men hovedsakelig hos gullsmeder.

Mynter og barrer er nok det folk tenker mest på når det gjelder å investere i gull. Gullbarrer har en fast verdi og kan derfor være en trygg måte å sikre verdien, men det er derimot mye mindre vanlig å få kjøpt gullbarrer hos vanlige forhandlere. Disse må man ofte bestille via forhandlere på nett eller andre kanaler.

Gullmynter er nok det som er sikrest å investere i, men det er ting man burde tenke på der også. Om man investerer i gullmynter som er kan representert i gullets verdi, så har man en god investering som ikke vil forringes over tid. Dersom du har investert i gamle gullmynter som også har en samlerverdi, så kan du risikere at de faller i verdi dersom en stor beholdning av den type mynt du har finnes. Dette er derimot meget sjeldent. Mynter får du kjøpt hos mynthandlere, som oss, eller fra samlere på nett.

Hva skal man tenke på når man kjøper gull?

Som du sikkert skjønner så er det mye du må tenke på når det gjelder kjøp av gull. En av de punktene som kanskje ikke mange er klar over er at det er en forskjell mellom kjøp av barrer og mynter av gull. Om du kjøper en beholdning av barrer i Norge, så må du ut med 25% moms på toppen av kjøpesummen. Dette er mynter ikke belagt og kan derfor ofte ses på som en meget trygg investering.

Få gjerne også en taksering utenfra om det dreier seg om en uformell handel. Dette sikrer både deg og vedkommende som selger fra å havne i problemer.

Kjøp av gull som investering

Gull vil alltid være ettertraktet og det er derfor meget smart å investere det som en sikring mot et børsfall eller andre uforutsigbare hendelser. Om det skulle være barrer, mynter eller smykker, så vil du være sikker på at det mest sannsynligvis aldri faller i verdi. Om du har noen spørsmål eller gjerne vil handle hos oss her på Roschberg Mynthandel, så kom gjerne innom eller ta en titt på hva vi har å tilby på vår nettbutikk.

AC skjema